Rév Gázipari Kft.

True Partner in Pressure

Koronavírus - covid-19

Koronavírus - covid-19 járvány esetén nagy segítségünkre lehetnek a külömböző típusú Oxigén Koncentrátorok

Kérjen ajánlatot!

Koronavírus - covid-19

Koronavírus - covid-19 járvány esetén nagy segítségünkre lehetnek a külömböző típusú Oxigén Koncentrátorok

Kérjen ajánlatot!

Kedves Olvasó!

A Rév és Társai Gázipari Kereskedelmi Kft. által forgalmazott oxigén koncentrátorok gyártója, már több, mint 35 éve globális úttörője és elkötelezett támogatója a légzésvédelemnek.

Vállaltunk minden javasolt óvintézkedést megtesz a csapat egészségi állapotának megőrzése érdekében, ezért csökkentett létszámmal és ügyeleti renddel várjuk kedves vásárlóinkat.

Kérjük megrendelés, vagy irodánk meglátogatása előtt, vegye fel a kapcsolatot telefonon, vagy emailben az illetékes osztály munkatársával időpont egyeztetés céljából.

Cégünk új eljárásrendjének értelmében tájékoztatjuk Önöket, hogy Ügyfeleinknek a recepción, a portán vagy gépkocsijukban szükséges várakozniuk, amíg az illetékes Kolléga - akihez érkeztek - lemegy az irodából Önökhöz. 

Az áru / csomag átadás és átvétel kizárólag készpénzmozgás nélkül, előre utalással történhet. Ügyfeleinkkel való találkozáskor minden esetben maszkot és kesztyűt szükséges viselnünk, illetve az előírt 1,5 – 2 méteres távolságot meg kell tartanunk. Reméljük türelemmel és megértéssel fogadják ezeket az intézkedéseket az Önök és a mi védelmünk érdekében.

A sürgős termékek iránti magas kereslet miatt jelenleg nem tudunk sürgősségi kiszállítást vállalni vagy sürgősségi megrendelést teljesíteni. A beérkezett megrendeléseket időrendi sorrendben dolgozzuk fel, kérjük ezt vegyék figyelembe, ha készülékünk megvásárlása mellett döntenek.

Kérjük kísérjék Önök is figyelemmel a Hatóságok utasításait, és lehetőségeikhez mérten tartsák be azokat. Ammenyiben kérdésük, kételyük volna, forduljanak hozzánk bizalommal, igyekszünk megnyugtató válasszal szolgálni, mind a terméket, mind a járványügyi helyzetet érintően.

 

COVID-19:

A covid – 19 egy olyan koronavírus típus, mint a SARS, vagy a MERS. Az úgynevezett fehérje burkos RNS vírusok csoportjába tartozik. A vírus fehérje burkán belül található a vírus RNS-e (örökítő anyaga, mellyel a gazdatest sejtjeit próbálja átprogramozni), a burok felszínén, pedig tüske szerű képződmények találhatóak, melyekkel a vírus a gazdatest receptoraihoz tud csatlakozni.

Ezek a receptorok, melyek kapcsolódni tudnak a vírussal, az emberi szervezet tüdőszövetében találhatóak meg legnagyobb számban. Emiatt tud kialakulni hirtelen, quasi minden előjel (orrdugulás, orrfolyás, általános felső légúti tünetek) nélkül, némi szárazköhögés kíséretében is tüdőgyulladás. Ez esetben az antibiotikum készítmények nem tudnak hatékonyak lenni, mert az állapotot vírus és nem baktérium okozza. Ezen primer tüdőgyulladás az immobilitás, felületes és/vagy gyenge légzés, váladékszaporulat következtében másodlagos (secunder) szövődményeket eredményez. Ilyen lehet a pangó váladék a tüdőben, mely meleg ágya a baktériumoknak, innentől pedig már bakteriális fertőzésről beszélhetünk, melynek adekvát terápiája az antibiotikum.

Hogyan segít az oxigén koncentrátor?

Extra oxigén adásával a tüdőbetegségek könnyebben viselhetők, szinten tarthatók, esetleg az állapot romlásának megelőzése vagy folyamata lassítható, nem csak korona vírus járvány esetén.

Az oxigén koncentrátor mindaddig tud segíteni, amíg a beteg aktív légvételre képes. Amikor állapotromlást tapasztalunk, mely veszélyeztetné az oxigén aktív felvételét, úgy kérjék egészségügyi intézet (kórház, klinika) segítségét. 

Az oxigén koncentrátor nem lélegeztetőgép. A különbség az aktív légzésben rejlik. Míg az oxigén koncentrátorból folyamatosan áramlik az oxigén a beteg felé, ezért a készülék mellett feltételeznünk kell a paciens oldaláról aktív belégzést, addig a lélegeztetőgép képes pótolni öntudatlan (kómában, vagy mélyaltatásban lévő) beteg esetén is a légzést és a mellkas mechanikai munkáját, és a magasabb nyomású területről az alacsonyabb nyomású terület felé áramoltatni az oxigént. Emellett a lélegeztetőgépek egyéb funkciókkal is felszereltek, például gyógyszer adagoló pumpával, EKG-val, szaturáció figyelővel és egyéb létfontosságú funkciókat és paramétereket monitorozó egységekkel.

Az oxigén koncentrátor több esetben is segíthet:

 • Az oxigén elengedhetetlen a sejtregenerációs folyamatokhoz, az új és egészséges sejtek termelődéséhez, az oxigén megköti továbbá a szabad gyököket, segítve ezzel az immunrendszer működését.
 • A tüdőt érintő betegségek esetén (pl. COPD, fibrózis stb.) az oxigénterápia hozzájárul a vérben keringő oxigén tartalmának növeléséhez, ezáltal biztosítva a szükséges oxigén mennyiségét a sejtjeink számára, mellyel számos – a betegség által előidézett - tünet (légszomj, nehézlégzés, diszkomfort érzés, életminőségbeli problémák, fizikai aktivitás csökkenés, alvászavarok) jelentősen csökkenthető.
 • Tumoros betegek esetén kiemelt fontosságú, mert sok tumorszövettípus anaerob (oxigénmentes) környezetben tud fejlődni és szaporodni, ezért extra oxigén szervezetünkbe történő juttatásával oxigéndús környezetet tudunk teremteni sejtjeink számára, mely nem kedvez a tumorsejteknek.
 • A legtöbb fejfájás agyi vérkeringési zavar következtében jön létre, hihetetlenül hangzik, de az agyi ereken átáramló vér mennyisége ilyenkor 25%-kal csökken (ezáltal az oxigén molekulák száma is), így az agy oxigén ellátása is hiányt szenved, ekkor elálmosodunk, zavarttá válunk, szédülünk, koncentrációs képességünk csökken.
 • Sport vagy testmozgás közben a szervezet nagyon gyorsan felhasználja a rendelkezésére álló oxigént, és a fokozott teljesítmény fenntartásához további energiaforrásokra van szüksége. Ha a vérben már nincs elegendő oxigén, a sejtek átállnak oxigénmentes (anaerob) anyagcsere üzemmódra. Ilyenkor savas erjedéssel bontják le a cukrot elégetés helyett. Ez az erjedés egy anaerob környezetben zajlik, mely felborítja a sejt normális anyagcsere folyamatait és tejsav termelődik. A tejsav lebontása a májban történik szintén oxigén jelenlétében. Tehát minden anyagcserefolyamatnak az oxigén az alfája és az omegája.

Amikor a szervezet hozzájut a szükséges mennyiségű oxigénhez, annak hatásai azonnal érezhetővé válnak. Nő az energiaszint, javul az anyagcsere, az idegrendszer állapota, szellemi tevékenység produktívabbá válik, ezáltal a kedélyállapot is üdébb lesz. Felfrissültséget és lendületet fog tapasztalni. Önmagában már ezáltal növekedni fog a teljesítménye, legyen szó akár sportról, akár szellemi munkáról.

 

 Miért segít a kézmosás?

A vírust körülvevő lipid burok nem jelent mást, mint zsírt.

Csak egy kérdés: nagymama ebédje után, a sültkolbászos tepsit miért nem sima vízzel mosogatjuk el? Mert zsíros. A zsír apoláros szerkezetű. A víz, amivel mosogatunk pedig poláros.

A kémiai oldódás elve szerint hasonló oldódik a hasonlóban, vagyis poláros a polárosban, apoláros az apolárosban. Ezért tudjuk a vasárnapi levest megsózni, mert a só és a víz egyaránt poláros, így a só fel tud oldódni a vízben és éppen ezért nem tudjuk csak tiszta vízben elmosni a tepsit. Szükséges hozzá egy apoláros oldat/szer, mely a lipid cseppeket eliminálja.

Ez történik kézmosáskor is, a szappan tönkre teszi, megsemmisíti a vírus fehérje burkát, így életképtelenné téve a vírust magát. Nem elég csak vízzel kezet mosni.

Hogyan erősíthetjük immunrendszerünk?

 • étkezzünk egészségesen, könnyű vegyes étrend mindhárom makronutrienst tartalmazva, közelítve az ajánláshoz: fehérje 45%, szénhidrát: 30%, zsír 20%
 • fogyasszunk sok zöldséget és gyümölcsöt
 • pihenjünk, aludjunk legalább 8 órát éjszakánként
 • kerüljük a stresszt és a stresszhelyzeteket
 • legyünk türelemmel és megértéssel - ez most mindannyiunk számára embert próbáló időszak - ezáltal csökkentve a bennünket érő stresszfaktorokat
 • mozogjunk otthon, online elérhetőek mindenki edzettségi szintjének megfelelő mozgás anyagok vagy vegyük fel gyógytornásszal a kapcsolatot, aki online tornákat tud számunkra tartani
 • amennyiben szükségesnek ítéljük szedhetünk vitaminokat


Hordozható Oxigén Koncentrátor

Az EasyPulse hordozható oxigén koncentrátor tökéletes választás, hiszen rendkívül könnyű, így bárhová magával tudja vinni, megőrizve ezzel mobilitását és szabadságát.

Bővebben

Stacionárius Oxigén Koncentrátor

A stacionárius készüléknek köszönhetően a hosszú távú oxigénterápiát igénylők saját otthonuk kényelmében kaphatják meg a kezelést.

Bővebben

Hordozható Oxigén Koncentáror

A Zen-O™ hordozható oxigénkoncentrátor célja, hogy a légzési rendellenességgel küzdő betegeket, mint a krónikus obstruktív tüdőbetegség (COPD), hatékonyabban tudják kezelni otthonaikon belül és kívül egyaránt.

Bővebben