Rév és Társai Gázipari Kereskedelmi Kft.

True Partner in Pressure

Sport

Mai rohanó életünk mindennapos (ülő)munkája kevés fizikai megterheléssel jár együtt. A mozgás egyfajta biológiai szükséglet is, mindamellett számos jótékony hatása ismert. Csak a legfontosabb példákat említve a mozgás - az oxigénfelvevő képesség növelése útján - jótékony hatással van az immunrendszerre, idegrendszerre, az agyi kapacitásra, szív ereire, és a szervezet egészének állapotára is. Ennek ellenpéldájaként a mozgásszegény életmódból adódóan rendkívül sok betegség, fájdalom és megannyi probléma jelentkezhet.

Ugyanakkor testmozgás közben a szervezet nagyon gyorsan felhasználja a rendelkezésére álló oxigént, és a fokozott teljesítmény fenntartásához további energiaforrásokra van szüksége. Ha a vérben már nincs elegendő oxigén, a sejtek átállnak oxigénmentes (anaerob) anyagcsere üzemmódra. Ilyenkor savas erjedéssel bontják le a cukrot elégetés helyett. Ez az erjedés egy anaerob környezetben zajlik, mely felborítja a sejt normális anyagcsere folyamatait és tejsav termelődik. A tejsav lebontása a májban történik szintén oxigén jelenlétében. Tehát minden anyagcserefolyamatnak az oxigén az alfája és az omegája.

   Egy liter oxigén fogyasztásával a szervezet kb. 20 kilojoule energiát (5 kcalt) szabadít fel az energia tartalommal rendelkező tápanyagokból (általános vegyes táplálkozás esetén).

   1,5 - 2 liter/perc - nél is nagyobb igénybevétel alkalmával mindössze 1 – 2 percig végezhető csupán az adott tevékenység.

Ha több oxigént tudunk juttatni a szervezetünkbe, akkor a következő jótékony hatásokat tapasztalhatjuk sportolás közben:

  • Nő a szervezet teljesítőképessége
  • Edzés után a szervezet sokkal hamarabb regenerálódik
  • Az izomláz nem alakul ki olyan gyorsan és olyan nagy mértékben

Amikor a szervezet hozzájut a szükséges mennyiségű oxigénhez, annak hatásai azonnal érezhetővé válnak. Nő az energiaszint, javul az anyagcsere, az idegrendszer állapota, szellemi tevékenység produktívabbá válik, ezáltal a kedélyállapot is üdébb lesz. Felfrissültséget és lendületet fog tapasztalni. Önmagában már ezáltal növekedni fog a teljesítménye, legyen szó akár sportról, akár szellemi munkáról.

Jó tudni:

  • Hordozható oxigén koncentrátorból több típus is rendelkezésre áll a felhasználók számára, melyekről érdemes tájékozódni bérlés vagy vásárlás előtt:
  • nem mindegyik készülék képes 90 - 95 % - os oxigén tisztaságot előállítani, némelyik csak 40 - 45% - ra képes
  • a garancia sok esetben korlátozott érvényű, magára a készülékre vonatkozik csak, valamint a garanciális idő gyártónként eltérhet (1,2,3,..5 év)
  • nem mind rendelkezik magyarországi szervízhálózattal, esetleges meghibásodás vagy karbantartás hosszabb időt is igénybe vehet
  • a készülékek karbantartására és annak költségére is érdemes figyelemmel lenni, sok készülékben a szűrőbetétet évente javasolják cserélni, melynek anyagi terheit a bérlő/vevő viselheti

 

A fent leírt információk kifejezetten csak tájékoztató jellegűek, készülék típusonként eltérhetnek! Ezért a pontos adatokat illetően, kérjük érdeklődjön az adott termék magyarországi gyártójánál, forgalmazójánál.


Hordozható Oxigén Koncentrátor

Az EasyPulse hordozható oxigén koncentrátor tökéletes választás, hiszen rendkívül könnyű, így bárhová magával tudja vinni, megőrizve ezzel mobilitását és szabadságát.

Bővebben

Stacionárius Oxigén Koncentrátor

A stacionárius készüléknek köszönhetően a hosszú távú oxigénterápiát igénylők saját otthonuk kényelmében kaphatják meg a kezelést.

Bővebben

Hordozható Oxigén Koncentáror

A Zen-O™ hordozható oxigénkoncentrátor célja, hogy a légzési rendellenességgel küzdő betegeket, mint a krónikus obstruktív tüdőbetegség (COPD), hatékonyabban tudják kezelni otthonaikon belül és kívül egyaránt.

Bővebben