Rév és Társai Gázipari Kereskedelmi Kft.

True Partner in Pressure

Immunrendszer erősítés

Oxigén nélkül nincs élet. Az emberi test 37,2 trillió sejtjének alapvető eleme. A szervezet működése az oxigén jelenlétén alapszik. Az agyműködéstől a mérgező anyagok közömbösítéséig, az érzékelés képességétől a gondolkodásig szinte minden.

A kor mai emberének közel 1/3-a oxigénhiánnyal küzd, azonban sokan nem is tudnak róla, nem is érzékelik, mert a légzőszervrendszer és a szív perctérfogata bámulatosan képes ehhez (bizonyos mértékig) alkalmazkodni.

Az emberi testben számos szabadgyök található. Vannak, amiket kívülről viszünk be és vannak, amik a testünkben keletkeznek. De mi is az a szabad gyök és jó egyáltalán, hogy van nekünk olyan?

A szabad gyökök tulajdonképpen pozitív ionok, melyek oxidációs képeségekkel rendelkeznek. Vannak köztük melyek a szervezet egészséges működését szolgálják (immunsejtekkel együtt pusztítják el a mikrobákat) és vannak bizony káros hatásúak is (hidroxil – gyök), melyeket semmilyen formában nem tudunk hasznosítani és lebontani. 

A hidroxil – gyök mai rohanó életünk kellemetlen velejárója, köszönhetően a mozgás szegény életmódnak és a fokozott stresszhatásnak. Sajnos ezen káros gyökök különböző krónikus megbetegedésekhez vezethetnek, károsíthatják a DNS struktúráját, az idegsejtek pusztításával memóriazavarokat, vagy akár Alzheimer – kórt is okozhatnak, valamint gyorsíthatják az öregedést is, nem utolsó sorban rákkeltő hatásúak lehetnek.

Az oxigén megköti ezen szabad gyököket, segítve ezzel az immunrendszer működését (anaerob mikroorganizmusok eliminálását), és megelőzi mindazon negatív élettani folyamatokat, melyek immunrendszerünket sebezhetővé teszik. Civilizációs problémaként felmerülő légszennyezettség és dohányfüst, illetve ezen okok miatt adódó légzési elégtelenség is csökkenthető. Természetesen az oxigén szint emelkedése a szervezetben eredményezi a sejtek hatékonyabb működését is, így a vitaminok, ásványi anyagok, aminosavak magasabb koncentrációban tudnak felszívódni, ezáltal hatásukat még jobban és hatékonyabban kifejteni.

 

Jó tudni:

Hordozható oxigén koncentrátorból több típus is rendelkezésre áll a felhasználók számára, melyekről érdemes tájékozódni bérlés vagy vásárlás előtt:

  • nem mindegyik készülék képes 90 - 95 % - os oxigén tisztaságot előállítani, némelyik csak 40 - 45% - ra képes
  • a garancia sok esetben korlátozott érvényű, magára a készülékre vonatkozik csak, valamint a garanciális idő gyártónként eltérhet (1,2,3,..5 év)
  • nem mind rendelkezik magyarországi szervízhálózattal, esetleges meghibásodás vagy karbantartás hosszabb időt is igénybe vehet
  • a készülékek karbantartására és annak költségére is érdemes figyelemmel lenni, sok készülékben a szűrőbetétet évente javasolják cserélni, melynek anyagi terheit a bérlő/vevő viselheti

 

A fent leírt információk kifejezetten csak tájékoztató jellegűek, készülék típusonként eltérhetnek! Ezért a pontos adatokat illetően, kérjük érdeklődjön az adott termék magyarországi gyártójánál, forgalmazójánál.


Hordozható Oxigén Koncentrátor

Az EasyPulse hordozható oxigén koncentrátor tökéletes választás, hiszen rendkívül könnyű, így bárhová magával tudja vinni, megőrizve ezzel mobilitását és szabadságát.

Bővebben

Stacionárius Oxigén Koncentrátor

A stacionárius készüléknek köszönhetően a hosszú távú oxigénterápiát igénylők saját otthonuk kényelmében kaphatják meg a kezelést.

Bővebben

Hordozható Oxigén Koncentáror

A Zen-O™ hordozható oxigénkoncentrátor célja, hogy a légzési rendellenességgel küzdő betegeket, mint a krónikus obstruktív tüdőbetegség (COPD), hatékonyabban tudják kezelni otthonaikon belül és kívül egyaránt.

Bővebben